BODYSPORT KUPA

Idén ismét fontos változtatások lesznek a Bodysport Kupa programjában. A követelmények folyamatosan változnak, ezért mi is változtatunk. A változtatások a következők:

Most első alkalommal lesz Men’s Physique kategória a Bodysport Tehetség Kutató Kupán. Azok a versenyzők nevezhetnek, akik nem voltak az első 1-3-ban a Bodysport Kupán, Superbodyn, Fitparádén, nem kerültek döntőbe (1-6.) semmilyen nemzetközi szövetség versenyén 3 éven belül és magyar állampolgárok.

A másik új kategória, amit indítunk, a Pro Fitness Modell Anyuka verseny, amit az olyan anyukák részére indítunk, akik már versenyeztek, vagy már indultak Fitness Modell Anyuka versenyen, és nyerték a kategóriájukat, vagy abszolútban benne voltak az első 3-ban az első Fitness Modell Anyuka versenyen. A Fit Modell Anyuka verseny az indulók létszámának függvényében akár 3 kategóriás is lehet, életkor szerint bontva, 30 év alatt, 40 év alatt és 40 év felett.

A fitness modell kategória a jó alakú, nőies, kevésbé izmos lányok kategóriája lesz. A sportosabb, nőiesen izmos, de nem szálkás hölgyeknek a sport modell kategóriában kell versenyezniük. Ez így lesz a Tehetség Kutató Kupán és a Kvalifikációs versenyen is. A női testépítő kategóriában nem rendezzük meg a kvalifikációs versenyt, az indulók csekély létszáma miatt. Akik a kategóriában kvalifikálni szeretnének, azoknak fel kell lépniük a Bodysport Kupán. A Tehetség Kutató Kupán csak azok nem indulhatnak, akik dobogós helyezést értek el Bodysport Kupán, Superbodyn, Fitparádén, IFBB Magyar Bajnokságon, illetőleg akik döntős helyezést értek el bármilyen nemzetközi szövetség versenyén, 3 éven belül. A fent említett tiltás a tinédzser testépítő kategóriára is vonatkozik! Azok a 21 év alatti testépítők, akik már voltak az első 3-ban a fent említett versenyeken, azok a délutáni kvalifikációs versenyen kell induljanak, a junior testépítő kategóriában! A Men’s Physique kategóriák (-175, +175 cm) a délutáni kvalifikációs versenyre kerülnek át, mivel eddig sem vizsgáltuk, ki volt dobogós és ki nem, így ez igazságos, a legjobbak kvalifikálhatnak az NAC és a WABBA versenyeire. Kérem, ezeket a feltételeket figyelembe venni! Holtverseny esetén a dobogós helyezések eldöntésénél a kieső pontszámok döntenek! A Tehetség Kutató Kupa teljesen nyílt, szövetségektől független verseny, bárki indulhat!

Időpont:

2017. 05. 07.

Helyszín:

Láng Csarnok
Budapest, 13. kerület, Rozsnyai út 4.

Regisztráció

7:00-10:00-ig

Verseny kezdete

10:30

Térkép


A verseny két részből áll, délelőtt egy Tehetség Kutató verseny, az újoncoknak, délután pedig nyílt, szövetségektől független nemzetközi szabadidős verseny, kvalifikáció az NAC. és a WABBA Világbajnokságra.
A verseny szabadidős jellegű, tehát a kvalifikáció lehetőség és nem kényszer, aki jó eredményt ér el, nem kötelező versenyeznie az említett két szövetségnél.

Bodysport Tehetség Kutató Kupa

Helyszín: Budapest, 13. kerület, Rozsnyai út 4, Láng Csarnok

Időpont: 2017. 05. 07.

Regisztráció: 7-10-ig

Bírói értekezlet: 10-10.30-ig

Verseny kezdete: 10.30!

A verseny lebonyolítása:

Kötelező gyakorlatok

 1. Tinédzser testépítés (21 év alatt) kötelező gyakorlatok - négy alapfordulat, nyolc kötelező gyakorlat
 2. Junior testépítés 24 év alatt - négy alapfordulat, nyolc kötelező gyakorlat
 3. Testépítés 24 év felett - négy alapfordulat, nyolc kötelező gyakorlat
 4. Athletic (testmagasság -100 + 4 kg súlyhatár!) - négy alapfordulat, nyolc kötelező gyakorlat
 5. Men’s Physique (testmagasság -100, + 2 kg a súlyhatár!)
 6. Fitnesz modell (négy alapfordulat) -165 cm
 7. Fitnesz modell  +165 cm
 8. Sport modell (négy alapfordulat)  -165 cm
 9. Sport modell  +165 cm

Eredmény hirdetések:

 1. Fitnesz modell -165 cm
 2. Fitnesz modell +165 cm
 3. Sport modell -165 cm
 4. Sport modell +165 cm
 5. Tinédzser testépítés 21 év alatt - két perc közös szabadpóz, majd eredményhirdetés
 6. Junior testépítés 24 év alatt - két perc közös szabadpóz, majd eredményhirdetés
 7. Testépítés 24 fölött - két perc közös szabadpóz, majd eredményhirdetés
 8. Athletic - két perc közös szabadpóz, majd eredményhirdetés
 9. Men’s Physique - két perc közös szabadpóz, majd eredményhirdetés

A Tehetség Kutató Kupa után kerül megrendezésre a Fit Modell Anyuka és a Pro Fitness Modell Anyuka verseny!

Fitness Modell Anyuka verseny az indulók létszámának függvényében egy abszolút, vagy életkor szerint bontva akár 3 kategóriában (30 év alatt, 40 év alatt, 40 év felett) kerül megrendezésre.

Négy alapfordulat, a kötelezők után egyből eredményhirdetés.
Sajnos a versenyzők nem élnek az előnevezés lehetőségével, így ebben a leosztásban minden a verseny napján derül ki, remélem idén másként lesz.

Pro Fitness Modell Anyuka verseny, amit az olyan anyukák részére indítunk, akik már versenyeztek, vagy már indultak Fitness Modell Anyuka versenyen, és nyerték a kategóriájukat, vagy abszolútban benne voltak az első 3-ban az első Fitness Modell Anyuka versenyen.