World Bodybuilding and Physique Sports Federation

Izmos férfi test, hasizom

A WBPF (World Bodybuilding and Physique Sports Federation) megalapításának ötlete 2009. augusztus 13-án született meg. Az alapítók: Paul Chua, Hussain Al Saffar, Philip Hope, Axel Bauer mindannyian több évtizede vezető tisztségviselők voltak más jelentős világszervezetnél.

A World Bodybuilding and Physique Sports Federation (WBPF) 2009-ben Dubajban alapított fitnesz és testépítő világszövetség, a DLA Pipers Londonban regisztrálta, a TAFISA tagja, 40 országban az NOB támogatásával és elismertségével működik.
A világszövetség jelenleg 140 tagországgal rendelkezik – köztük India, Kína, Indonézia, Malajzia, USA, Thaiföld, Kuvait, Egyesült Arab Emirátusok, Brazília, Irán, Irak, hogy csak a meghatározó országokat említsük – a WBPF 6 kontinensen van jelen.

Magyarországon 2009. óta létezik a WBPF Hungary, az alapítókat – Buranits Ildikó és Sebestyén Péter – a világszövetség vezetői kérték fel a csatlakozásra.
Magyarország a legdominánsabb tagja a szövetség európai képviseletének, Buranits Ildikó (WBPF Hungary főtitkár) a világszövetség női bizottságának a vezetője és az European Bodybuilding and Physique Sports Federation (EBPF) főtitkára is egyben. Sebestyén Péter (WBPF Hungary elnök) az EBPF helyettes pénztárnoka, Gergely Andrea (WBPF Hungary alelnök) az EBPF technikai bizottságának vezetője. Tóth Zoltán (WBPF Hungary bírói bizottság elnök) a WBPF bírói bizottságának tagja.

A WBPF Hungary számos rangos nemzetközi versenyt szervezett a szövetség égisze alatt Magyarországon négy éven keresztül Budaörsön a SportFest® keretén belül. A teljesség igénye nélkül néhány nagyszabású esemény: V. WBPF Világbajnokság (2013), II. WBPF Európa Bajnokság (2011), számos Grand Prix és Világkupa, nemzetközi bajnokságok.
A hazai versenyek mellett az utóbbi évek során csaknem minden kontinens bajnokság és számos nemzetközi bajnokság szervezésében nyújtottunk segítséget nemzetközi szinten, a mi segítségünkkel került megrendezésre 2012-ben Romániában az EB.

A WBPF Hungary alapítói megkapták a világszövetség által kapható legrangosabb kitüntetéseket, a szövetség szakmai vezetői is elismert, hosszú évtizedek óta a sportágban és a sportágért tevékenykedő személyek, több nemzetközi elismeréssel rendelkeznek.

A WBPF Hungary büszke versenyzőire, hiszen közülük számos Európa- és világbajnokot üdvözölhet, és az már szinte megszokottnak mondható, hogy a magyar delegáció a csapatversenyeken mindig az élen végez. 2015-ben a bangkoki 7. WBPF Világbajnokságon immár harmadik alkalommal szerezte meg hazánk a világ legjobb női csapatának járó díjat!

A WBPF Hungary versenyzői folyamatosan szerepelnek a magyar és a nemzetközi médiában, mert a magyar képviselet kiemelt figyelmet fordít a PR kommunikációra.